Τρίτη, 14 Απριλίου 2015

Ντόντο

Τα Ντόντο ζούσαν στο νησί Μαυρίκιος που βρίσκεται στον Ινδικό ωκεανό.Το φυσικό τους περιβάλλον που ήταν πλούσιο σε τροφή, καθώς και το ότι δεν είχαν φυσικούς εχθρούς τους τα έκανε αργοκίνητα. Επίσης είχαν φτάσει σε τόσο μεγάλο μέγεθος που δεν μπορούσαν πια να πετάξουν. Έτσι, ήταν εύκολο για τους πεινασμένους Ολλανδούς ναυτικούς που έφτασαν στο νησί, να τα πιάσουν. Για αρκετά χρόνια, οι άποικοι, τρέφονταν αποκλειστικά με αυτά τα ζώα, αν και θεωρούσαν το κρέας τους αποκρουστικό. Υπεύθυνοι για την εξαφάνιση τους δεν θεωρούνται οι άνθρωποι, αλλά τα σκυλιά και τα τρωκτικά που έφεραν μαζί τους. Το Ντόντο κλωσούσε τα αβγά του στο χώμα, έτσι, ήταν εύκολη λεία για τα πεινασμένα αυτά ζώα. Όλα τα Ντόντο εξαφανίστηκαν μέχρι το 1680.

Δεν υπάρχουν σχόλια: