Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016

Οι Πετρίτες κυνηγούν την νύχτα, σύμφωνα με νέα έρευνα

PeregrineΝέες πληροφορίες, που δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα  Raptor Research, δείχνουν ότι οι πετρίτες μπορεί να χρησιμοποιούν τα φώτα της πόλης για να κυνηγούν και να θρέψουν τα μικρά τους, τη νύχτα. Μια ομάδα στο Πανεπιστήμιο Nottingham Trent κατέγραψε αρκετές φορές ενήλικους πετρίτες να φέρνουν τροφή στη φωλιά για τους νεοσσούς, αργά το βράδυ σε αστικές περιοχές. Η ομάδα μελέτησε ένα  ζευγάρι πετριτών στο Nottingham Trent University - που φωλιάζουν σε μια προεξοχή του πανεπιστημίου στο κέντρο της πόλης για πάνω από δέκα χρόνια - καθώς και δύο άλλα ζευγάρια που φωλιάζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Χρησιμοποιώντας κάμερες για να δουν τις κινήσεις τους από τις 22:00 έως τις 4:00, η ​​ομάδα παρατήρησε τα πουλιά στο Νότινγκαμ να επιστρέφουν με  φαγητό σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, μεταξύ των οποίων τρεις φορές κατά τη διάρκεια μιας μόνο νύχτας. Το ζευγάρι έφερε στην φωλιά αρκετά μικρά και μεσαία πουλιά καθώς και μια νυχτερίδα.

Οι πετρίτες συνήθως φωλιάζουν σε γκρεμούς και ανοικτές εκτάσεις. Ωστόσο, τελευταία έχουν αρχίσει να φωλιάζουν σε ψηλά κτίρια στις πόλεις, τα οποία θυμίζουν τους ψηλούς γκρεμούς στην φύση. Παράλληλα ο πληθυσμός του είδους έχει ανακτηθεί.

Στην πόλη, τα πουλιά έχουν μια πολύ μεγαλύτερη αφθονία θηραμάτων από τις αγροτικές περιοχές, και οι ερευνητές πιστεύουν πως αυτός είναι ένας λόγος που οι πετρίτες κυνηγούν στις πόλεις.

Μία πιο πρόσφατη εργασία που αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης μελέτης στο πανεπιστήμιο, ερευνά το πόσο επηρεάζει η πόλη τις φωλιές των πετριτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: