Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

Απελευθέρωσαν αφού γιάτρεψαν την Caretta caretta που βρέθηκε τραυματισμένη στη Ζάκυνθο

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, η «Χανάχ», μια θαλάσσια χελώνα που είχε βρεθεί στον κόλπο του Λαγανά επέστρεψε στο απέραντο γαλάζιο του Ιονίου Πελάγους. Είναι μια θηλυκή ενήλικη θαλάσσια χελώνα 52 κιλών, με μήκος καβουκιού 74 εκ., η οποία βρέθηκε τραυματισμένη στην προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου της Ζακύνθου, τον Ιούνιο του 2016, γι’ αυτό και μεταφέρθηκε, στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών, που λειτουργεί ο ΑΡΧΕΛΩΝ στην Γλυφάδα Αττικής.


Μετά από θεραπεία δύο μηνών και την φροντίδα του προσωπικού και των εθελοντών, που συμπεριλάμβανε φαρμακευτική αγωγή και κτηνιατρική περίθαλψη, ανέκαμψε πλήρως. Η θαλάσσια χελώνα έφτασε στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου, με πτήση που ήταν ευγενική προσφορά από την Aegean Airlines και μεταφέρθηκε για την απελευθέρωση της στην παραλία του Κόλπου του Λαγανά, μπροστά από το Zante Beach Hotel. Περισσότεροι από 400 επισκέπτες παρακολούθησαν το εντυπωσιακό αυτό άγριο ζώο να επιστρέφει εκεί που ανήκει και να συνεχίζει το υπόλοιπο ταξίδι της ζωής της.

Ο σύλλογος ΑΡΧΕΛΩΝ και το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου (Ε.Θ.Π.Ζ.) είχε καλέσει το κοινό να λάβει μέρος στην εκδήλωση και να δώσει την ευκαιρία όχι μόνο να θαυμάσουν το πιο διάσημο ζώο της Ζακύνθου, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν για την διατήρηση των φυσικών οικοτόπων του νησιού η οποία στηρίζεται στη συνδυασμένη προσπάθεια των μελών της κοινωνίας. Η ευαισθητοποίηση σχετικά με τις θαλάσσιες χελώνες και πώς το κοινό μπορεί να συμβάλει στην προστασία τους είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του έργου του συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ και του Ε.Θ.Π.Ζ.
Χορηγός της εκδήλωσης ήταν το ξενοδοχείο του Ομίλου Louis Hotels, Louis Zante Beach Hotel, το οποίο κάλυψε τα έξοδα περίθαλψης της θαλάσσιας χελώνας. Η Χανάχ, όπως και οι άλλες θαλάσσιες χελώνες που ήρθαν αυτό το καλοκαίρι για να γεννήσουν στη Ζάκυνθο, τώρα ταξιδεύει σε άλλα μέρη της Μεσογείου. Ας ελπίσουμε ότι, θα επιστρέψει στη Ζάκυνθο σε δύο ή τρία καλοκαίρια.Πηγή: www.zoosos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: