Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

Σπάνια εμφάνιση εντυπωσιακής λευκής φάλαινας στην Αυστραλία

Migaloo6Παρά τον όγκο και το βάρος της, το λευκό χρώμα της κάνει την παρακάτω φάλαινα να μοιάζει αιθέρια καθώς λικνίζεται απλά στα φιλόξενα νερά του Byron Bay, στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας. Πρόκειται για μια σπάνια μεγάπτερη φάλαινα με αλμπινισμό που έχει ονομαστεί Migaloo και παρότι είναι μια από τις πιο γνωστές φάλαινες στη χώρα, οι εμφανίσεις του είναι πολύ αραιές. Ο τυχερός φωτογράφος Craig Parry όμως κατάφερε να φωτογραφίσει τον Migaloo καθώς εκείνος έκανε το ταξίδι του προς θερμότερα νερά και οι λήψεις του είναι ίσως οι μόνες υποβρύχιες φωτογραφίες της εντυπωσιακής φάλαινας.


Migaloo7«Ο Migaloo είναι ιδιαίτερος και μοναδικός επειδή είναι η μόνη φάλαινα αλμπίνος στην Αυστραλία», τόνισε ο 37χρονος, «δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψω αυτό που ένιωσα όταν έβγαλα τις φωτογραφίες, ήταν εμπειρία ζωής κι ένιωσα να ενώνομαι με τον ωκεανό».

«Είναι σπάνιο να δει κανείς τον Migaloo, δεν ταξιδεύει στο βορρά τα περισσότερα χρόνια, σταματά συνήθως πριν τη Νέα Ζηλανδία και μετά επιστρέφει στην Ανταρκτική για να τραφεί», πρόσθεσε και κατέληξε: «Μου αρέσει πολύ να φωτογραφίζω φάλαινες λόγω του μεγέθους τους και της απρόβλεπτης συμπεριφοράς τους. Όταν κοιτάζω μια φάλαινα στα μάτια νιώθω πως υπάρχει κάποιου είδους ένωση μαζί της».
Migaloo2

Δεν υπάρχουν σχόλια: