ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Ελληνικοί Υγρότοποι

Το βιβλίο αυτό με 500 έγχρωμες φωτογραφίες καλύπτει ένα σημαντικό, αλλά άγνωστο μέχρι σήμερα κεφάλαιο του φυσικού πλούτου της χώρας, τους Υγροτόπους, με τη μεγάλη οικολογική, οικονομική και αισθητική σημασία τους. Κυκλοφορεί και σε αγγλική έκδοση με τίτλο "Greek Wetlands".
Συγγραφέας: Π.Α. Γεράκης, Ε.Τ. Κουτράκης
Σελίδες: 381
Πουλιά

Σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζεται ένα εντυπωσιακά εύκολο σύστημα αναγνώρισης των πουλιών. Μπορείτε να καθορίσετε με βεβαιότητα και χωρίς αμφιβολία το είδος με τον έλεγχο τριών σημείων! Σε κάθε είδος παρουσιάζονται τρία χαρακτηριστικά γνωρίσματα, τα οποία μπορείτε να ελέγξετε. Εάν ταιριάζουν και τα τρία, τότε έχετε σίγουρα το σωστό αποτέλεσμα!
Συγγραφέας: Bezzel Einhard
Σελίδες: 237
Πουλιά Παρατήρηση και ακριβής προσδιορισμός του είδους με τον έλεγχο των τριών σημείων

Αμφίβια και Ερπετά της Ελλάδας


Το παρόν βιβλίο δεν αποτελεί αναλυτική εργασία για τα αμφίβια και τα ερπετά της Ελλάδας. Για να γίνει σωστά ένα τέτοιο έργο, θα καταλάμβανε πολλούς τόμους και θα απαιτούσε μακρόχρονη δουλειά από πλειάδα ειδικών. Σκοπός του βιβλίου είναι η γρήγορη αναγνώριση των ειδών που ενδημούν στην πατρίδα μας. Παράλληλα, για το κάθε είδος δίνονται βασικές πληροφορίες, οι οποίες κατατοπίζουν τον αναγνώστη που αγαπά το περιβάλλον και θέλει να μάθει περισσότερα για την ελληνική φύση. Επιπλέον, μια από τις βασικές επιδιώξεις αυτού του βιβλίου είναι η αποσαφήνιση του ρόλου αυτών των ζώων στα οικοσυστήματα και η άρση των οποιοδήποτε προκαταλήψεων υπάρχουν γι' αυτά.
Συγγραφέας: Παφίλης Παναγιώτης, Βαλάκος Στρατής Δ.
Σελίδες: 197
Άγρια Ζωή

Η άγρια ζωή μας φέρνει σε επαφή με την παλλόμενη καρδιά του φυσικού κόσμου και μας αποκαλύπτει τον μοναδικό κόσμο των ζώων. Με εκπληκτικές φωτογραφίες και πληροφορίες, το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει όλες τις εκδηλώσεις της άγριας ζωής στον πλανήτη. Στην ελληνική γλώσσα από τις εκδόσεις Polaris. 
Συγγραφέας: Charlotte Uhlenbroek
Σελίδες: 512 Ζωολογία 

 Το βιβλίο των Hickman, Roberts, Keen, Larson, I’ Anson και Eisenhour είναι ένα από τα πλέον καταξιωμένα βιβλία ζωολογίας διεθνώς καθώς μέσα από τις 14 εκδόσεις του έχει διδάξει τις αρχές της ζωολογίας σε αναρίθμητους φοιτητές σε όλο τον κόσμο. Σε 38 κεφάλαια  με παράθεση πληθώρας εικόνων και πινάκων, παρουσιάζεται με περιεκτικό, σαφή και απόλυτα επικαιροποιημένο τρόπο το πεδίο της ζωολογίας.
Συγγραφέας/εις: Συλλογικό έργο
Σελίδες: 765
Ζωολογία Ολοκληρωμένες αρχέςΟ Κάρολος Δαρβίνος και η περιπέτεια του Μπιγκλ

Με αποσπάσματα από το ημερολόγιο του Δαρβίνου και από μεταγενέστερα έργα του, καθώς και πολλά κινούμενα μέρη, αυτό το πολυτελές λεύκωμα μας δίνει την ευκαιρία να περπατήσουμε στο μονοπάτι που οδήγησε στον ακρογωνιαίο λίθο της φυσικής ιστορίας: τη Θεωρία της Εξέλιξης.
Συγγραφέας: Wood A. J., Twist Clint
Σελίδες: 32
Ο Κάρολος Δαρβίνος και η περιπέτεια του Μπιγκλ

Πετώντας πάνω από το Αιγαίο 

Ο Γιάννης Γαβαλάς, Γυμνασιάρχης Ηρακλειάς, είναι ένας ακούραστος ερευνητής της φύσης των Κυκλάδων. Στο βιβλίο αυτό, προïόν καθημερινής έρευνας 15 ετών, παρουσιάζεται με λεπτομέρειες και σε πλήρη καταγραφή, η ορνιθοπανίδα της Ηρακλειάς, τόπου ζωής του συγγραφέα. Οι ημερομηνίες εμφάνισης των 174 ειδών που η έρευνα κατέγραψε, στοιχεία της βιολογίας τους και μετανάστευσης, των βιοτόπων τους, τα κοινά ονόματα, κ.α. παρουσιάζονται εκτενώς, ενώ η έκδοση στολίζεται με πλήθος από υπέροχες φωτογραφίες. Η προσπάθεια του Γ. Γαβαλά, ένα βιβλίο που για πρώτη φορά παρουσιάζει σε πλήρη έκταση την πλούσια ορνιθοπανίδα των Μικρών Κυκλάδων και της Νάξου, χρειάζεται την υποστήριξη και αποδοχή των τοπικών κοινωνιών.
Η έκδοση κυκλοφορεί και στα αγγλικά.
Συγγραφέας: Γιάννης Γαβαλάς
Σελίδες: 144
ejof GR 1
Τα πουλιά της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ευρώπης

Στην έκδοση αυτή της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας περιγράφονται όλα τα είδη πουλιών που απαντώνται στην Ελλάδα, την Ευρώπη και την Κύπρο, καθώς και στις γειτονικές περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Το βιβλίο έχει γραφεί και εικονογραφηθεί από τους πιο αναγνωρισμένους ειδικούς στα πουλιά της Ευρώπης και έχει προσαρμοστεί στα ελληνικά με την επιμέλεια της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.
Ο Οδηγός περιλαμβάνει:
Κείμενο και έγχρωμη εικονογράφηση 400 σελίδων
Έγχρωμη απεικόνιση 850 ειδών και αναπαραστάσεις στον τοπικό τους βιότοπο
Χάρτες για κάθε είδος
Σύντομες περιγραφές και δείκτες πάνω στις εικόνες

Τα Ψάρια της Ελλάδας

Το βιβλίο “ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ” αποτελεί μία πρωτοποριακή εργασία χρόνων που συνδυάζει την επιστημονική καταγραφή όλων των ελληνικών ψαριών, την άρτια καλλιτεχνική εικονογράφιση και την εύληπτη συγγραφή. Στις 500 σελίδές του συμπεριλαμβάνονται, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα γενικά χαρακτηριστικά των 476 ιχθύων με εικονογραφίσεις και αναλυτικές αναφορές για την βιολογία και τη συμπεριφορά κάθε είδους (μέγεθος, βάρος, ονομασίες, βιότοποι, διατροφή, κ.α.). Επίσης στο βιβλίο υπάρχουν και 60 σελίδες με στοιχεία ωκεανογραφίας για τις ελληνικές θάλασσες (άνεμοι, ρεύματα, είδη βυθών, θερμοκρασίες, κ.α.) αλλά και γενικά στοιχεία ιχθυολογίας (καταγωγή, αισθήσεις, αναπαραγωγή, συμπεριφορά, τροφή,κ.α.).

Bird Watching

Οι ρίζες της παρατήρησης των πουλιών, γνωστής διεθνώς με τον αγγλικό όρο birdwatching, είναι παλιές όσο και ο άνθρωπος, καθώς τα πουλιά τράβηξαν την προσοχή του από τη στιγμή που εμφανίστηκε στη Γη. Ο κόσμος τους, γεμάτος ήχους και χρώματα, αλλά κυρίως η ικανότητά τους να πετάνε, γεγονός που τον έκανε να αισθάνεται καθηλωμένος στη γη, τον συνάρπαζαν. Birdwatching σημαίνει παρατηρώ τα άγρια πουλιά μέσα στο φυσικό τους περιβάλλον, ενασχόληση που μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε την άγρια φύση και να την αγαπήσουμε, μας προσφέρει πολλές συγκινήσεις, ενώ παράλληλα έχει μεγάλη σημασία για την επιστήμη και για την προστασία των φυσικών οικοσυστημάτων.
Συγγραφέας: Τσούνης Γρηγόρης
Σελίδες: 256
Bird watching Ανακαλύψτε τον μαγευτικό κόσμο των πουλιών
Δεν υπάρχουν σχόλια: